}
Påmelding stenger om:
I oktober så skjer det!
Dørene til kurset åpner igjen i oktober 2022. Vil du ha beskjed?
... for jeg tenker du har hage siden du er her. En uteplass av et eller annet slag. Når du er i hagen, hva ser du da?
Er det et uterom du ikke aner hva du skal gjøre med, det er kjedelig, ikke så koselig og kanskje planter som ikke akkurat strutter. Du vet det er potensiale der, noen godt skjulte muligheter, men det er såå vanskelig å se det og ting funker liksom bare ikke. Og i tillegg har du lyst å gjøre noe med det.
Da har du kommet til rett sted.
- utrivelig
- forsømt og ikke i bruk
- rotete
- upersonlig og kjedelig
- områder som ikke er til noe
- tilfeldig og midlertidige løsninger
- tom og åpen eller overgrodd villniss
Får du ikke taket på hagen?
Se for deg...
Lær hvordan du planlegge hagen og finner gode løsninger. Kurset Hagefryd tar deg steg-for-steg gjennom prosessen og bryter opp det store hageprosjektet ditt i mindre biter.
Hagefryd gjør det enkelt for deg å:
Kurset legger ikke føringer for hva du ønsker for hagen, stil eller sted. Du bestemmer ut fra hva som passer for deg og kurset hjelper deg å nå det. Du trenger ingen hageforkunnskaper, men pågangsmot og interessen for å gjøre jobben.
Mange som har fått hage og vil gjøre noe ut av den begynner med plantene. Det gjorde jeg og kanskje du også. Når jeg planlegger hage i dag kommer plantene sist. Ja, faktisk til slutt. Underveis tenker jeg bare på hvor det skal være planter og generelt om størrelse, type og farger. Det er altså ikke plantene vi begynner med og det er lite om det i Hagefryd. Selv om plantene er superviktige i hagen så er gode og fine uterom så mye mer. For å komme i gang med hagen begynner vi med behov, balanse, strukturer og rom. Alle soner, praktiske formål og kartlegging må på plass. Og det er alt dette du skal få landet først. Hvordan du gjør disse tingene, før du begynne på plantene, lærer du i Hagefryd.
Bli med og invester i den hagen du ønsker deg.
Hagefryd er et sånt kurs du blir med på fordi du har lyst, ikke fordi du må. Du har lyst å lære om hage, og å få det til. Du vil gjøre det ordentlig så resultatet blir bra. Du har lyst fordi en fin hage på dine premisser er akkurat det du ser for deg. Men du finner ikke helt veien dit. Og kanskje vet du ikke helt hva målet er ennå heller.
Hagefryd hjelper deg å finne og gå veien, så du kommer i mål. Du blir ledet gjennom planlegging og muligheter så du kan ende opp med den hagen du ønsker deg. En veldig hyggelig bonus er at du lærer en hel masse på veien. Om hage og hagedesign, og hvordan du får til hage. Dette får du nytte av hver gang du skal ordne noe i hagen, gjøre endringer eller kanskje i gang med en ny hage senere. Så ikke bare for å lage den ene planen. For nybegynnere og hageamatører er det helt ypperlig. Vi begynner fra start. Og har du hatt hage en stund, men mest latt tilfeldigheten få vokse og gro, ja så er det toppen for deg også.
Kjenner du deg igjen i noe av dette? Da passer Hagefryd for deg!
Du trenger ingen forkunnskaper om hage. Kurset tar deg helt fra begynnelsen, hvordan du kommer i gang og til du får laget en plan for hagen etter dine ønsker og med gode løsninger. Kurset er uavhengig av sted, ambisjon, stil og formål du har med hagen.
Det passer også for deg som er mer hagevant. Om du ønsker deg mer struktur med hageutviklingen, finne nye gode løsninger og lære hvordan du kan fortsette hagearbeidet med en plan.
Ta tak i utfordringene i hagen din og kom frem til gode løsninger uten at det føles uoverkommelig. Uansett hva utgangspunktet i hagen er kan du gjøre noe med det.
Det hjelper ikke å utsette og håpe at det løser seg. At drømmehagen din bare plutselig viser seg og står der av seg selv. Og det vet jeg at du vet. Derfor er dette kurset for deg. En god plan er nemlig hemmeligheten bak din fine hage – og den planen vil jeg hjelpe deg med å lage.
Hva med å komme ut i hagen og være fornøyd med det du ser?
Lurer du på hvordan du skal komme i gang med hagen? Det får du hjelp til her. Du lærer hvordan du starter opp og alle steg du går gjennom og vurderinger du trenger å ta for å finne ut av hva du skal gjøre med hagen og ta gode valg. Til slutt har du på plass en plan og en skisse du vil ha stor nytte og glede av i årene fremover for å lage hagen.
Med Hagefryd fikk jeg hjelp til å gå i dybden på hva mine og familiens behover er for hagen. Hva er våre prioriteter, hvilke funksjoner må med, og hva kan vi klare oss uten. Kurset gav en grundig innføring i hvilke elementer en hage egentlig består i, og lærte meg å tenke på hagen som flere rom med ulike funksjoner og ikke bare en stor flate.
Før du starter å lage selve hageplanen trenger du å ha et grunnlag å lage planen på. Det gjør det mye lettere for deg når du går i gang med planen og hvordan du vil ha hagen. Du finner retningen for hvor du skal, hva hagen din skal inneholde, hva som vil passe hos deg og hva du liker.
Vi starter derfor med det viktige grunnlaget du skal bygge hageplanen din på. Bli kjent med hagen og dine behov, få oversikt og måle opp hagen. Hvordan finne inspirasjon, din hagestil og lage en konseptplan.
For å få til en fin hage trenger du å vite noe om hva som er med på å gjøre den fin. Her får du mer perspektiv på utformingen av hagen. Du jobber mer med hva du skal ha i hagen og kan begynne å se fremover på hvordan du vil ha det og hvordan du kan løse hagerommet.
Det dreier seg om designprinsipper, innhold og utforming av hagen, med proporsjoner og forhold rundt størrelse. Hvordan du skaper balanse, hvordan tenke på og plassere funksjon, hvordan bruke strukturer og lage rom og soner i hagen. Og i tillegg hvordan du kan møte noen utfordringer.
Dette er modulen der du begynner å lage planen din og får på plass et utkast. Skisser og tegning er det store hjelpemiddelet, for det er ikke lett å lage en plan for hagen uten å tegne. Tegning hjelper deg å forstå plassen du har og du bruker det til å både få form på planen og skape og se nye idéer og løsninger. Du trenger ikke være flink til å tegne for å lage en hageplan. Det går mye på å prøve seg frem og bruke linjal og passer. Tegning hjelper deg å løse hagerommet og du får teknikker for å se hagerommet på ulike måter og hjelpe deg med idéene.
Nå har du kommet et godt stykke med hageplanen og har et første utkast med rom og utforming. Men det er enda noen temaer som du kan ta med deg når du skal velge detaljer og jobbe videre mot den ferdige hageplanen din.
Her er det om hvordan du skaper helhet og sammenheng i hagen, mer om materialer, belysning og andre detaljer. I tillegg til å ta miljøvennlige valg.
Du får ekstra input for å oppdatere og ta planen videre.
Det er 6 spørretimer over 3 måneder. Spørretimene holdes live og du får veiledning og hjelp til det du lurer på. Du kan spørre om både generelle hagetema og konkrete problemstillinger fra din hage. Spørretimene er tilgjengelige i opptak så du kan få det med deg selv om du ikke får vært med live og repetere om du ønsker det. En verdifull mulighet til å få hjelp til akkurat det du lurer på.
Kursgruppe med oppdateringer der du også kan legge inn spørsmål og dele fra hagen.
Du beholder tilgangen til kurset så lenge kurset finnes. Du kan se om igjen og ta deg god tid, og komme tilbake til det senere ettersom hagen din utvikler seg. Du vil også få fremtidige oppdateringer og nyheter som kommer i kurset.
Bonuser - klart det er bonuser også. Se lenger ned hva bonusene er.
Dette kurset har vært til både stor fryd og enorm nytte i jobben med å skulle planlegge hagen jeg ønsker meg. Dette har vært en prosess, hvor vi steg for steg veiledes og bevisstgjøres i forhold til hvordan vi kan få hagen vi drømmer om. Leksjoner, oppgaver, arbeidsbok og veiledning har gitt meg det jeg trenger for å kunne begynne å lage min drømmehage. Kurset er bygd opp på en måte som gir det du trenger underveis, mye kunnskap og viktige detaljer jeg ikke ante jeg måtte tenke over. Sakte men sikkert, stødig veiledet, blir hagedrømmen til på papiret, og jeg vet nå hva som trengs for å gjennomføre jobben. Arbeidsbøkene i modul 1 'Bli kjent og få oversikt', og leksjoner og oppgaver i modul 4 'Helhet, detaljer og omtanke', ga meg spesielt mange aha-opplevelser. Takk :)
Planen er ferdig. Hva nå? Hageplanen du lager skal du jo lage i praksis. Dette er greit å tenke på før du er helt i mål med planen. Så i bonusmodulen kommer vi inn på relevante forhold for når du skal gå videre og anlegge hagen. Så se på disse tingene og vurder planen igjen. Du bør tenke et steg videre for å se om planen din er grei å gjennomføre i praksis. Så kan du justere.
I tillegg vil en hage alltid kreve vedlikehold. Det er lurt å ha en forhold til hva slags type vedlikehold du er interessert i og legge opp planen i forhold til det.
Så får du en smakebit om plantene. De må jo nevnes de også.
'Nytt bed fra A til Å'. Fokus for kurset er den naturalistisk stilen. Vi følger et bed fra det blir anlagt, hva som skjer videre og hvordan det utvikler seg gjennom sesongen.
Du får masse tips og triks, helt konkret. Kurset inneholder hvordan du tenker og gjør. Her er det mye praktisk og nyttig du kan ta med deg i arbeidet med egen hage og ikke minst for å skape den naturalistiske stilen. Du får blant annet plantelister, hvordan sette sammen planter og hvordan du lager den naturalistiske stilen.
Send inn planen din og få tilbakemelding og råd. Når du har laget en plan for hagen sender du den inn til gjennomgang. Du får innspill til løsninger, valg og muligheter tilbake. Det er alltid nyttig å ha noen utenforstående til å se på det. En som ikke er knyttet til hagen og som ser hagen på en annen måte.
Hagen fra start til ferdig plan. Hagefryd tar deg gjennom hele prosessen. Kurset gjør det enkelt for deg å komme i mål.
Fra overveldet til en plan for hagen.
Inneholder alt du trenger og metodene som skal til for å planlegge hagen. Leksjoner, eksempler, oppgaver, arbeidsbøker og guider.
- 6 spørretimer over tre måneder
- Kursgruppe
- Tilgang så lenge kurset eksisterer og fremtidige oppdateringer
Livesendinger med veiledning, der du år svar på dine spørsmål og noen å diskutere med.
Du vil ha tilgang så lenge kurset eksisterer. Du kan bruke den tiden du trenger, gå tilbake og repetere og justere ettersom hvordan hagen din utvikler seg. Oppdateringer og nyheter i kurset får du også.
- Ekstra kursmodul - Planen er ferdig. Hva nå?
- Kurset 'Blomstrende Hage'
- Tilbakemelding på din plan
Bonusmodulen hjelper deg med veien videre fra planen og ting å tenke på før du blir ferdig. Når du har laget plan for hagen din får du en gjennomgang med nyttige innspill og kommentarer. 'Blomstrende Hage' gir deg gangen i å lage bed og masse input om planter.
Den store verdien av Hagefryd-programmet ligger i deg og i hagen din. Du vil få så mye igjen for å komme i gang, spare tid og penger. Du får en hage du vil bruke og trives i, og økt verdi på eiendommen din.
Verdien av kurset øker med den innsatsen du legger ned i oppgavene underveis. Det er da du får aller mest igjen.
1 // Få den hagen (du ikke vet at) du ønsker deg
Mye faller på plass i en steg-for-steg tilnærming til hagen. Selv om du ikke vet hvordan og hva når du begynner, vil du få oversikt, gode idéer og finne løsninger underveis mens du jobber med planen.
2 // Bruke metode og system
Det er en prosess å jobbe frem en plan for hagen og du får gjort det skikkelig. Du tar gjennomtenkte valg og tenker fremover.
3 // Få oversikt og helhet
Du vet hva du vil ha og hvor du skal med hagen. Du får til en helhetlig løsning med hele hagen og alle funksjonene sett under ett. Du kan opparbeide hagen i en fornuftig rekkefølge og få et bra resultat.
4 // Spare tid
Du kommer i gang istedenfor å gruble og vente. Hage er gjerne et langsiktig prosjekt. Gode valg og planlegging vil spare deg for tid i utføringen. Du gjør riktig med en gang og sparer vedlikehold.
5 // Spare penger
En hage som er tilpasset ditt behov, omgivelsene og hagens betingelser med gjennomtenkte løsninger og valg vil spare deg for penger og ekstra forsøk. Du slipper dyre bomkjøp og å gjøre arbeid om igjen. Særlig grunnarbeid og store strukturer kan bli dyrt å endre på og gjøre på nytt.
Langsiktige og gjennomtenkte løsninger som holder i mange år vil spare deg for å gjøre oppgraderinger og justeringer senere.
Så lenge kurset eksisterer har du tilgang. Du kan gå gjennom i eget tempo og gå tilbake og gjøre om igjen.
Kurset har i snitt en time med videoleksjoner i uka gjennom fem uker, i tillegg er det arbeidsbøker og veiledninger. For at du skal få ordentlig utbytte av kurset må du også bruke tid på å lage din hageplan. I tillegg kommer derfor tiden du bruker på oppgavene og å planlegge hagen din. Det kan variere hvor mye tid du velger å legge ned i det, men om du bruker lite tid på det får du mindre utbytte av kurset. Målet er at du skal lage en plan for hagen din og for å få til det må du bruke tid på det.
Kurset vil være tilgjengelig en stund til. Men, husk at hagen gjør seg ikke selv i mellomtiden, så jo lenger du utsetter jo lenger tar det før du kommer i gang. Du utsetter ikke bare kurset, men også hagen som du ønsker deg. Planlegging er en super hageaktivitet hele året, også om vinteren. Eller kanskje særlig om vinteren når du ikke er opptatt med å gjøre ting ute og kan gjøre klar planene før våren kommer.
Med en gang du melder deg på får du tilsendt en bekreftelse med innloggingsdetaljer og link til den felles kursgruppa, samt en kvittering. Får du ikke dette innen kort tid så ta kontakt.
Nei, det har ikke noe å si. Det passer alle steder. Kurset er basert på metoder og systemer. Det er ikke et kurs som planlegger for deg, men lærer deg hvordan og hjelper deg gjennom prosessen. Du gjør planleggingen tilpasset din hage og dine behov basert på det du lærer. Uansett hvor du bor og hva slags stil du har så passer kurset for deg.
Det er klar du kan lese, google, få innspill fra grupper og på forum, så finner du mye.
Som alt annet finner du mye på nett og i bøker når du leter.
Gjennom kurset Hagefryd får du hele prosessen samlet i en systematisk rekkefølge og med veiledninger og oppgaver som hjelper deg. Du slipper å lete og bruke tid og lure på hva du skal søke etter. Du får alt på norsk. I tillegg får du svar på det du lurer på i spørretimene og i hagegruppa der du kan stille dine spørsmål og diskutere hage.
Du trenger ingen forkunnskaper, men litt utstyr er kjekt og det meste har du nok fra før. Noen av oppgavene i kurset er å måle og tegne hagen.
Utstyr du vil ha nytte av:
Du trenger ikke ha noen spesielle tegneferdigheter. Men, du burde kunne lage en skisse i målestokk. Mye av planleggingen foregår oppe i hodet og med notater, men tegning er et viktig hjelpemiddel for å lage hageplanen, så det burde du bruke. Du får et helt nytt perspektiv på hagen når du tegner den. Du trenger ikke være 'flink til å tegne'. Tegning og skisser vil hjelpe deg til å se størrelser og forholdet mellom ulike elementer og soner, og hvordan flyten i hagen ser ut.
Hvorfor skal du investere i å planlegge? Innsats som du kunne brukt på noe i hagen? Sliter du med å starte på hagen og finne ut hvordan du kan få løst hagen på en god måte, så er kurset en god investering for å få en gjennomtenkt prosess og hageløsning. Det koster en del å anlegge hage og å ta feil valg til hagen kan bli dyrt, tidkrevende og ikke minst frustrerende. Du vil fort spare inn investeringen når du tar gode valg. Valg som gjør at du kommer i gang, gjør det i riktig rekkefølge og med gode resultater. Det får du mye igjen for.
Kurset er lagt opp sånn at du steg for steg lærer hvordan lage en plan for hagen. Alle hager er unike og krever spesialbehandling så kurset i seg selv svarer ikke på dine detaljerte hageutfordringer. Hagefryd gir deg rammen rundt hvordan du designer hagen, hva du bør tenke på, hvordan du finner løsningene og tips til ulike utfordringer. Dine konkrete utfordringer og spørsmål kan du ta med deg inn i kursgruppa og spørretimene underveis for å få hjelp og komme videre.
Om du ønsker å få en ferdig plan, ikke lage den selv, så vil ikke kurset få deg i mål. Hensikten med kurset er at du får hjelp til å lage planen selv og får kunnskap om hvordan tenke og tips til gode og fornuftige løsninger. Ønsker du isteden en ferdig plan kan du ta kontakt, så tar vi en prat om hvordan jeg kan lage en plan for hagen din.
Det er lite om planter i Hagefryd. Fokus er utforming av hagen. Før du begynner med plantene bør du få på plass alt det andre, som hva du skal bruke hagen til, hvordan hagens betingelser er, hva du skal ha hvor og fokus på rom og stil. Først når du har alt dette på plass så er det på tide å ta for seg detaljene i planteriket. Har du hageutformingen på plass og vil jobbe mer med plantene og planteplaner så får du hjelp med det i kurset Plantefryd.
Du har 14 dagers angrefrist fra du blir med.
Er det noe du lurer på som du ikke har fått svar på? Send det til kurs@frydhagedesign.no
Du får...
Påmeldingen stenger om: